5 Mayıs 2010 Çarşamba

İyi kızlar cennete, kötü kızlar heryere

Bi arkadaşımız önümüzdeki haftasonu evleniyor. E doğal olarak da bu haftasonu bekarlığa veda partisine ayrılmış durumda. İnternette bununla ilgili birsey ararken aşağıdaki öneri listesine denk geldim. Adım gibi eminim ki bunu feci kıskanç, dar fikirli, muhafazakar, kendine güveni sıfır, kas kafalı bir erkek yazmış ya da yazdırmış. Buyrun;
  • Geleneksel bir partiye alternatif geliştirin: Partinizin küçük ve samimi olmasını sağlayın. Akşam yemeği yiyin, yakın arkadaşlarınızla film izleyin. Evde oturun, eski okul fotoğraflarına bakın. Eski günlerden konuşun, iyi zaman geçirmenizde sizin ne yaptığınızın değil kimlerle birlikte olduğunuzun etkili olduğunu aklınızdan çıkarmayın.
    (En önemlisi; evde oturun kısmı. Sakın sakın çıkmayın, azıtmayın, adamın başını ağrıtmayın.)

  • Bekârlık partisini evleneceğiniz eşinizle birlikte verin. Bütün yakın arkadaşlarınızı davet edin ve hep birlikte eğlenin. (Böylece adamın kontrolünde olun. Mazallah başınıza bi iş gelir falan , sevgiliniz gebertiversin onları)

  • Bir oda kiralayın; Dışarı çıkmaya karar verdiyseniz, bir otelde oda kiralayın ya da yakın bir arkadaşınızın evini kullanın. Ne kadar az taşıt kullanırsanız o kadar iyi olacaktır. Barlarda içki içmekten de kaçının. (Kilit cümle; içki içmeyin. Çok çıkmak istiyorsanız da kendinizi bir otel odasına kapatın. Otel odasında yapabileceğiniz striptizci vs. bilumum şeytanlıkları düşünmeyin bile, aman ha..sakın);

  • Planlama: En yakın, en güvendiğiniz arkadaşınızdan geceyi daha önceden planlamasını isteyin. Planlama yapılmayan, anında karar verilen veda partileri felâketle sonuçlanabilir. Sıradan olmayan her türlü etkinliklerden uzak durun. Nişanlınızın geceyle ilgili kaygılarını dikkate alın. (Sıradışı etkinliklerden uzak durun! Mesela çay demleyin , kurabiye yiyin, 12 olmadan da yatın. Ballı sütünüzü içmeyi unutmayın olur mu? Nişanlınız sizin için çok kaygılanıyor, evde oturun adamı üzmeyin.)

  • Ulaşım: Alkol almayan birinden yardım isteyin, böylece siz ya da arkadaşlarınız bir yere gitmek isterseniz ulaşımınızı o güvenle sağlayabilsin. (Yani alkollüyseniz taksiye binmeniz bile güvenliğinizi tehlikeye atar. İyisi mi ne siz için ne arkadaşlarınız içsin. Alkolsüz kokteyl..en güzeli)

  • Düşünün: İçgüdülerinize ve yargılarınıza güvenin. Hayatınızın kontrolünü elinize geçirin. (Bak bundan pek bisey anlamadım. Güveniyorsunuz ki evleniyorsunuz. Bi daha düşünün demeye filan çalışıyor sanırım.)

  • Rahatlayın ve eğlenin: Hayatınızın en anlamlı gününe adım adım yaklaşıyorsunuz. Şansınıza ve arkadaşlarınıza güvenin. (Çünkü o anlamlı gün için kocanızı o arkadaşlarınız bulmuştur. Görücü usulü bu kadar mükemmel bir kısmet nasıl bulunabilir, çok şanslısınız, şansınıza güvenin. Herşey o kadar muhafazakar ki rahatlayın, sorun çıkma ihtimali kafanıza saksı düşme ihtimaliyle aynı.)

Sormuş olayım bu arada; var mı güzel fikirleri , önerisi olan?

8 yorum:

nalan dedi ki...

ben size sufle yapayım da göndereyim :)

bokbocesii dedi ki...

Ay soylemen yeter sekerim :) Yapmıs kadar oldun, ellerine saglık.

draftbeer dedi ki...

Bekarlığa veda partisi konsept olarak absurd ama yapılması farz kabul edilen bir batı icadı olmakla birlikte içeriği bundan sonra kukum/çüküm seninden ibaret. Türkiye şartlarında ne hele kız tarafı olarak nasıl çılgınca eğlenirsiniz orası muamma. Bence kasmayın, bir gece klubune rezervasyon yapıp komaya girene kadar için. Nası fikir?

bokbocesii dedi ki...

Evlilige "kukum/cukum senin" seklinde yaklasmıs olman ilginc olmus, valla bravo.Zaten bir yere rez yapıldı, zaten komaya girilecek de bizimki daha cok susler püsler anlamındaydı. Erkek milleti icin bu mevzu striptizci cagiralim donuna para sıkıstıralım,puro tutturelim, viski icelim den ibaret olsa da kızlar-dogal olarak- daha girly seylerin pesinde.

MBK dedi ki...

ahahah :D

Bu öneriler islami bir sitede yayınlanıyor galiba! Bu kadarı bana bile fazla.
"dışarı çıkacaksanız oda kiralayın" demiş adam ya :)

Kukum/çüküm senin de iyiymiş :)

Erkek dansöz çağırın! :)

bokbocesii dedi ki...

Tum yaratıcı fikirler de erkeklerden masallah :)

keLemek dedi ki...

o ne ezik öneriler öyle ya .
evde oturun,otel odası kapatın.
prangalara da vuralım mı kendimizi?
mutlaka çıkın.
2 be bride yazan yazılı bişiyler bulun yazın.yakın arkadaşlar da minik duvaklar taksın ki düğün konsepti olduğu anlaşılsın evlenmeyen kızlarında bi yerleri şişmesin.
last shot bardağı bulun bride'a bi yerden.last shot'ını onla yapsın.boynunda asılı dursun :)çok şirin oluyorlar gördüydüm de.
eğlencenin dibine vurun işte.
son bekar günü kızcağızın ne istiyorsa yapın.

bokbocesii dedi ki...

Son shot bardagi aklimiza gelmemisti bak :)