19 Mart 2010 Cuma

Gezici Recycle Ekibi


Caanım ülkem yeniden kullanilabilir copleri toplayip degerlendirmede büyük işler beceriyor. Her kose basinda recycle icin ayrilmis cop kutulari.Cam, teneke, kagit..Ustelik evlerde de coplerin ayristirilmasini saglayan 3lü cop kutulari var. Yanılıp da kagitlarla elma kabuklarını beraber attıgınız zaman belediye size oyle bir ceza kesiyor ki maasinizin yarisi gidiyor.Okullarda bu isin egitimi veriliyor, agac yasken egiliyor yani.Kullanılabilir tek bir malzeme bile yabana gitmiyor.Bayılıyorum egitimli insanlarimiza, belediyemize , devletimize..

Biliyorum, hayal aleminde yasiyorum.Belediyeler bir halti beceremiyor, insanlar bilinclenemiyor.Cope giden her soda sisesi, atilan her gazetede kendimizden yiyoruz, farkinda degiliz.Bu yuzden elimizdekileri iyi kullanmamiz lazim.Madem belediyelerde is yok, bizim de cop toplayıcılarımız var.Hani su heryerde gordugunuz el arabasina cuval takip ise yarar copleri ayıklayan takım.Evet, onlar bu isi para kazanmak icin caresizlikten yapıyor olabilirler.Biz de onlara yardımcı olalım, "kazan-kazan" ın kralı olsun.Onlar para kazansın, hırsızlık yapmasın, biz de cop olmayan coplerimiz yabana gidiyor diye uzulmeyelim. Peki ne yapalim? İse yarar coplerimizi , uzerinde yukarıdaki amblem olan tum posetlerimizi, sut kutularımızı, tenekelerimizi, cam siselerimizi bir torbaya koyup copun yanına bırakalım.Boylece "recycle ekibi" daha kolay ulassin, arada yabana gitmesinler.

Ben yapıyorum, ise yarıyor ;)

11 yorum:

Nihan dedi ki...

Aslan Sinem! :)

nalan dedi ki...

uzun zamandır bende de sistem aynen :)

queen's choice dedi ki...

evet bizim evde de geri dönüşümlüler ayrıştırılıyor ve insan kendini müthiş huzurlu hissediyor.. Herkes bu görevi yapsa çok şey değişebilir aslında..

alis dedi ki...

O hayali senaryoda plastiği bile üzerindeki kodlara göre cins cins ayırıyoruz değil mi? :)

Gerçek dünyada ise ben de pet şişe, teneke kutu, karton, ambalaj, plastik ne varsa bir torbaya dolduruyorum en azından hangisini alacaklarsa ıslak çöpe karışmasın diye..

Control Freak dedi ki...

BNM SEVGILIM DE ARABASINDA ICTIGI BUTUN SU SISELERINI BIRIKTIRIP :) AYAGINI KOYCAK YER BULAMIYORSUN O AYRI COP TOPLAYICILARA VERIYOR AFGANISTANDAN SLMLAR BB HANIM :) OZLEDIM HEPINIZIII COK

bokbocesii dedi ki...

Biz de seni ozledik sekerim :)

Seren dedi ki...

Bir de bebelerin pis bezleri için bir recycle durumu olsa ahhh,o cevreye verdiğimiz zarar.Söz valla en kısa zamanda öğretirim tuvalet olayını...

Adsız dedi ki...

Ben de bu recycle olayına karşı hassasım. Bizim evin yakınında her şeyi ayrı ayrı atabileceğin kutular var; cam, pil, plastik, metal, kağıt, ayırıyor ona göre atıyorum ama bu çöp olayından kendimi daha da geliştiricem. Hasta bir insanım, elimde değil. :)

bokbocesii dedi ki...

Herkes pek de guzel yapiyormus aslinda ustune dusen gorevi.Darisi belediyelerin basina.

Mugecim sen nerde yasiyosun allanisen?? :)) ben de tasinicam oraya

Adsız dedi ki...

Sinem,
inan acayip bir yerde oturmuyorum ama sitede piller için küçük çöp kovaları ve cam kumbarası var. Kağıt, metal, yine piller, plastik vs. ise Migros'un içindeki geri dönüşüm istasyonu dedikleri yerde var. Migros demek istemezdim sana. :)

Yalnız sahi, taşınsana. :)

bokbocesii dedi ki...

Valla su anlattıgınla uzay istasyonu gibi geliyor kulaga.En azından birileri yapıyormus, ne guzel.

Bi gun Istanbul'a tasınırsam ilk seni arıcam bana ev bak senin oralardan diye.