24 Mart 2010 Çarşamba

Erkek olsun , çamurdan olsun

Malumunuz , son derece erkek egemen bir toplumda yaşıyoruz.Beylerin bu "ben yaparım, ben ederim" tavrını onlara verense tam olarak karşı cinsi.

Mesela annesi.Benim de bir erkek kardeşim var sonuçta.Biz küçükken annem "BB odanı toplaaaaa" diye bağrınırken, paşaya bir söyler iki söyler üçüncüsünde gidip kendi toplardı.26 yaşında kazık kadar adam oldu, mevzu hala aynı. Üstüne üstlük annem beni de kendine benzetti.Ne kadar "yapmıcam" desem de, bir süre sonra beyfendinin bokun içinde yaşamasına gönlüm el vermediğinden yayıntılarını toplamak zorunda kalıyorum.

Bu tip bir başka ilişki de beyler evlendikten sonra eşleri ile yaşanıyor.Su bardağını mutfağa götürmekten aciz erkek ahalisi evlenince de değişmiyor, anasının görev tanımını karısına devrediyor.Babadan oğula geçen saadet zinciri misali, gül gibi yaşayıp gidiyorlar.

Ana-oğul ve karı-kocaysa mevzu bahis, durum bir nevi kabul edilebilir.Organik bağ, eş durumu vs vs..Peki şirketteki çaycı teyzenin biz kızlara normal normal çay verirken, şirketin erkek ahalisine "ay şansınıza da iki tane şeker gelmiş Alkolik Bey, hihihihihi" şeklinde fingirdemesi ne oluyor?? Normaldir tabi.Sonuçta kendi kıçının nerde olduğunu bilmeyen kız bebekler bile babasına hayran oluyor.Benim saftirik kedim bile bizim 8 çift ayakkabımızın yüzüne bakmazken, babamın yeni giyilmiş ayakkabısının içinden kafasını çıkarmıyor.Erkek milleti bulunmaz hint kumaşı maşallah.Ama dedim ya , iş annede başlıyor.Yetiştirirken ayırmayacaksın kızdır erkektir, o zaman o adam kendi söküğünü de diker, karısına yemek de yapar.

Demem o ki , bir gün oğlum olursa eli sıcak sudan soğuk suya bol bol girecek.Kız erkek ayrımını evi dahilinde asla hissetmeyecek.Ey evrende başı boş dolaşan erkek bebek ruhlar.Aranızda anne olarak beni seçmeye karar veren olursa bi daha düşünsün.

11 yorum:

Blue Fire dedi ki...

"Erkek milleti bulunmaz hint kumaşı maşallah" doğru tespitin için tebrikler BB, sonunda kabul ettin :)))

bokbocesii dedi ki...

Su koca posttan cıkara cıkara bunu mu cıkardın sen??? :)

nalan dedi ki...

anne ne kadar yırtınsa da mahalle baskısı dediğimiz nane ne olacak ?
:)

bokbocesii dedi ki...

ondan dedim zaten "ev dahilinde" diye son paragrafta.temel saglam olsun ki gelecekte daha az hissetsin.ancak tabi unuttugum birsey; benimki bekara karı bosamak.bu konuyu uzuuun seneler sonra tekrar konusmakta fayda var:)

MBK dedi ki...

Senin oğlun olsun, 15 yaşında olsun, okula onunla gider, ders saati kantinde oturur, tenefüslerde sınıfa koşarak girer, pipisini tutar işetirsin.

Bu kadar diim ben saaa

bokbocesii dedi ki...

Beni bilmem de KM kesin oyle olcak, ben sana soyliyim :)

Seren dedi ki...

BB canım,her tespitin altına imzamı atarım,evdeki japonu da aynı kıvamda her yola gelir,her işe yarar,elinden bişi kaçmaz şeklinde yetiştirmek üzere ilk adımları atmaktayım.Son olarak bir elektirik süpürgesi hediye aldım kendisine,bir yandan elektronik tutkusunu tatmin ederken,bir yandan temizlik işlerine yakınlık kazanacağını umuyorum.Ancak bizim cüceye ileride dana gibi yayılmaya alışmış ,elinden hiç bir iş gelmeyen bir kız düşme ihtimali ve benim o cadıyı yolma ihtimalim akılda tutulmalıdır :)

bokbocesii dedi ki...

Ogluna elektrik supurgesi hediye alan ilk anne olarak tarihe gectin Serencim:))) Gelinimiz dana model olursa bu bizim lanetimiz olur ancak, ki o durumda bile eminim sen onun da hakkından gelirsin evelallah :)

MaSaLcı dedi ki...

birde benimki gibi karısından daha derli toplu ve titiz olan kocalarda var. o daha sinir bi durum BB emin ol :)

bokbocesii dedi ki...

O tip kocalar milyonda bir filan cıkıyor ki ben ilk kendisini gordum filan diyebilirim :)

evinkedisi dedi ki...

:))) Son derece güzel tespitler Bokböcesi ancak ve ancak çoğalma konumuna geldiğinde ve oğlun zart diye senin ve sevdiğin kocanın suretinde ortaya çıktığında bunları hatırlamanı dilerim, böyle konuşup da hakikaten pipisini tutup işetecek hale gelen kadınlar da gördüm ama benim gözlemlerime göre oğluna hastalık derecesinde bağlanan kadınların hep kocaları ile sorunları oluyor ve erkek çocuklar bir şekilde kendi kocaları yerine geçiyor. Ne kadar hastalıklı da olsa çok karşılaşılan bir durum bir de senin o anlattığın kız bebelerin baba hastalığı, kedinin ayakkabıdan kafasını çıkarmaması falan da Freud tarafından gayet güzel anlatılmış. Öptüm.