16 Şubat 2010 Salı

Bazen bu ülkede uzaylı gibi hissediyorum

Malumunuz beklenen oldu, Recep İvedik 3 gecen cuma vizyona girdi.Üstelik beğeni kriteri çok yüksek!! olan Türk halkını tatmin edebilmek amacıyla her sinemada 2 ya da 3 salonda birden gösteriliyor.Sayesinde izleyemediğim ve bir çok insana göre "trişka" olan bütün filmler vizyondan kalktı.Recep İvedik'in bu olaylı girişinden sadece Avatar'in kurtulacağı garanti.E oscar adayı, o kadar da torpili olsun di mi?

Buraya kadar anlattıklarımdan filmi izlemek istediğimle ilgili minicik de olsa bir umudu olan okuyucuyu bu noktada düzeltmek isterim; asla izlemeyeceğim!! 2 saatimi hayatta en iyi yaptığı şey küfür etmek olan, terbiyesizliğinin, bilgisizliğinin, kültürsüzlüğünün erdem sayıldığı, bana hiçbir şey katmayan bir karaktere harcayamam malesef.Diyeceksiniz ki "amaç gülmek zaten".Tamam kabul, amaç hoş vakit geçirmek, gerisi boş.Ama ben gülmüyorum, aksine sinir oluyorum.Denemedim mi sanıyorsunuz? Arkadaşım, Recep İvedik 1 için koskoca salonda zar zor yer bulup günler öncesinden yer ayırtınca onu kırmamak için gittim, izlemeyi denedim. Daha önceleri de yabancılamıştım etrafımda olan biteni ama hiç bu kadar uzaylı hissetmemiştim. Sadece "Apış arası kokiyiiiiii" lafına 200 kişi aynı anda yerlere düşecek kadar gülerken, ben yanımdaki kızın histerik kahkası esnasında beni tepmesine sol aparkat mı çıkarsam , osmanlı tokadı mı çaksam diye düşünüyordum sadece.

Espiri yapmak bir yetenektir. Rahatsız edici insani özellikleri aşırı derecede abartarak tek bir tipte toplamak, sonra da ona belaltı 2-3 laf ettirmek işin kolayına kaçmaktır. Türk insanı kolayı sever, düşünmekten hoşlanmazsa, sonuçlarına da katlanır.Okumazsa, sormazsa, sorgulamazsa kat edeceği yol Recep İvedik 3 ile Recep İvedik 4 arasındaki dümdüz otoban olacaktır.

14 yorum:

Pnarist dedi ki...

İlk filmi kimbilir yakınımzda yada çevremizde böyle insanlar olması nedeniyle belki yeri geldiğinde biz bile olmamız dolayısıyla izlemiş biraz olsun eğlenmiştim tanıdık gelen o davranışlarla.Ama gördüm ki 2 ve 3 artık tamamiyle bir ticari kaygı.Sinemaya bir katkı olsun,insanlar bundan birşey alıp çıksın mantalitesi yok.Ne kadar para o kadar seri.Son filmle bunu kanıtlamış oldu.Bir daha Recep İvedik mi? Asla!

bokbocesii dedi ki...

Cogu insan meraktan gitti bence 1. sine.Aradıklarını buldular mı, bak o tartısılır.

Pelin P.A. dedi ki...

Öyle mutluyum ki hiç birini seyretmediğim ve zihinsel zehirlenme yaşamadığım için. Hatta reklamlarda da kullanıyorlardı bu korkunç karakteri, onu dahi görünce kanal değiştiriyordum. O kadar nefret etmişim adamdan ki yeni reklam karakterine de aynı işlemi uyguluyorum. Türk halkının böyle ucuz saçmalıklara gülmesi gerçekten akıl çıtamızın baya bir aşağı çekilmiş olduğunun kanıtıdır.
Eğer sen uzaylıysan canım soruyorum, bizim gezegenden misin?

lale kunt dedi ki...

arada tv'de çıkıyo aman yarabbi o ne ya? değiştiriyorum, açıkçası herkes güldüğünü söylemişti ben gülemiyorum neyine gülücem ki? öküzün tekine gülemiyorum ne yazık ki tıpkı senin gibi sinir oluyorum. çok komikse azıcık sokağa çıksınlar türkiyede adım başı öküz kaynıyo. onlara da gülsünler.
amaaaan bi garip ülkeyiz ya

keLemek dedi ki...

fragmanına dahi katlanamıyorum desem..
ve bu kadar beğeni zevki düşük bir milletin evlatları olmanın acısını paylaşıyorum desem

bokbocesii dedi ki...

Pelin ; kesinlikle aynı gezegendeniz :)

Cadıcım; garip de ne kelime!! Herkes ayrı telden calıyor. Ülke ülke icinde, matruskalar gibiyiz.

Kelebek; Sinemada baska bir filme gittigimde gormustum fragmanını. Yan tarafımdaki grup o 2 dklık gosterimi izlerken birbirini eziyordu gulmekten.Onlar da anlayacak bence.RI4 olur RI14 olur ama elbet anlayacaklar.

Jonathan Thompson dedi ki...

Böyle zamanlarda aklıma rahmetli Aziz Nesin geliyor yaptığı hatalı!!! genellemeyle.
Hatalı... Çünkü oranı düşük tutmuş rahmetli. Ki daha sonra hatasını anlayıp kamuoyundan özür dilemiş ve bu oranı 60%'dan 80%'e çıkarmıştır zat-ı muhterem...
Bu ve bu tarz filmlerin gişe başarısı başka türlü açıklanamaz.
Millet olarak bizden gelişme namına birşey beklenemeyeceğinin, düşünmenin başlı başına bir emek olduğunun ve milletimizin bunu yap(a)mayacak kadar tembel olduğunun bir kanıtıdır bu tarz filmler.
Bir de bu filme gidip şöyle savunmada bulunanlara (üzülerek söylüyorum) biraz acıyarak bakıyorum: "E abi,bütün gün stres stres, böyle boş şeyler izlemek de lazım. Hep düşünüp kafamızı yoralım mı yani?!?"
Cevabı çok basit aslında ama ,anlayana: "Evet uzay mekiği tasarlayan arkadaşım, sende haklısın...Kafanı boşaltıp oralara bu Rİ silüetini doldur ki, yaptığın işlerde, lütuf ettiğin lakırdılarda, hatta verdiğin oylarda hep bu silüetin izlerini görelim."
Milleti eğitim sistemiyle oyanyarak istedikleri kadar aptallaştırmadılar, sinemayla devam ediyorlar, hem de ceplerinden paralarını alarak.

Filmin yapımcısı arkadaşın galadaki şu sözleride vahim durumu ve beklentiyi yüzümüze vuruyor zaten: " Birinci ve ikinci zaten Rİ1 ve Rİ2 olduğu için, rekor kırmakta çok zorlanmayacağız.HİHİHEHUEHUHOHOHHEHEHAHAHHA"

Hepimize iyi seyirler...

bokbocesii dedi ki...

JT; Uzay mekigi mevzuyu ozetlemis aslında. Yapımcı ve yonetmene cok deginmedim cunku isteyen istedigini yapabilir, yazabilir, gosterebilir,arz edebilir.Onun yaptıgını talep edip etmemek kisinin bireysel tercihidir.Yapımcı ve yonetmen de kisilere bu haklarını en ucuz ve en dusunmeden nasıl kullanadırabileceklerini cozmusler, Porsche kataloglarından renk begeniyorlar.

Jonathan Thompson dedi ki...

Ben de kendilerine zaten hiç değinmedim, sadece demeç yazdım BB. En doğrusu onları Allah'a havale etmek.

MBK dedi ki...

BB' ciğim sütununa ve arkadaşların yorumlarına katılmıyorum. (Ama saygı duyuyorum)
Yorum çok uzadı kendi sütunuma yazdım. Umarım bir sakıncası yoktur.
http://mbkanbir.blogspot.com/2010/02/benim-yorumum-recep-ivedik-3-icin.html

bokbocesii dedi ki...

Senin konuyla ilgili yorumun daha farklı bir bakıs acısından aslında.Rİ'i ancak Borat'la karsılastırabiliriz bence.Ancak o zaman esitlik saglanır ki bu durumda benim acımdan degisen pek birsey olmaz cunku Borat da aynı ölcüde sevmedigim bir karakter.SATC dersen o cok baska bir durum.Onu ayrıca tartısmak gerek.

Sen beni Rİ1'e goturmustun.Mayıs ayında sevgililerimizi de alırız SATC2'ye gideriz, boylece odesmis oluruz;)

MBK dedi ki...

Sana lafım yok diyorum ama. Seni biliyorum :)

Recep İvedik 1' i izlerken yüz halinden, senden ilk defa korkmuştum :)

Borat da güzel örnek. SATC 2' ye de hatrınıza gideriz. KM sayesinde 1-2 bölüm izlemişliğim var nede olsa.

alis dedi ki...

Of, ben de tahammül edemiyorum. Rİ, Kutsal Damacana gibi gerizekalı filmlerin salon işgal etmesine ben de senin gibi sinir oluyorum. Oscar filmlerini hep evde seyrettim. Sırf bu meselede değil, birçok konuda kendimi uzaylı gibi hissediyorum ve aradığımı bulamamaktan, birşey beğenemeyip ben mi burnu büyüğüm diye kendimi sorgulamaktan, dışarı çıktığımda yapacak hiç bir doyurucu aktivite bulamamaktan artık çok, çoook yoruldum.

En kötü tarafı birşey tuttu mu bokunu çıkarana kadar kopyalanması. Recep İvedik ayısının filmi sinemada, Turkcell reklamında "niye gapattıng oglummm" diyen cırtlak teyze tv'de, diziler, programlar zaten birbirinin aynı, kızartma ıvır zıvır ve eşşek kadar hamburger dışında yemek yapmayan restoranlar sıra sıra caddede... Ben artık dışarda yemek bile yiyemiyorum. Yapılan binaların hepsi birbirinin aynı, şöyle bakınca etkileneceğim, şehir dokusunu zenginleştirecek tek bir bina yok. Bıktım, yoruldum, içim kurudu.

bokbocesii dedi ki...

Aliscim, orjinal olmanın, farklı olmanın risk oldugu bir ulkede yasıyoruz.Deli gozuyle bakabiliyorlar adama.Uzaylılar cogalıyor gibi geliyor ama bana.Icim acıldı sizden yorum geldikce.Bir ben değilmisim dedim.