7 Aralık 2009 Pazartesi

Simdi lütfen kemerlerinizin bağlı, masalarınızın dik...


Bir süre bu anonsu duymak istemiyorum.Tamam uçak en kolay ulaşım yöntemi de ben yine de sevmiyorum işte.Hele bi de bağlantı uçuşunu iyice geç saate çekip bi de üstüne rötar yaptırırlarsa tadından yenmiyor.Gece 2 de evdeydim.İçim uyuyor şu an.

Gaziantep izlenimlerime şöylece bir bakarsak;

Otel: The Anatolian
Hem ucuz hem müthiş konforlu.Hilton'u aratmayacak kadar konforlu.Üstelik de 5 yıldızlı.Pazar günü Gaziantep'le maçı olan Antalyaspor da orada kaldı.Bi de pervane oluyorlar etrafınızda sizi mutlu etmek için.Hüseyin Bey var şöför, neredeyse evine davet edecekti bizi.

Restaurant: BayazHan
Böyle bir yere gitmemişsinizdir daha önce.Restore edilmiş koskoca bir han.İçeride hem pub hem restaurant.Bardaklara, peçetelere bile o kadar özenilmiş ki.Yemekler gerçekten çok lezzetli.Kebap da var ev yemekleri de.Yuvalama diye tutturdum mesela, sunumu da tadı da yeme de yanında yat kıvamındaydı.Tek kusuru; servis cok cok kotuydu.O da yeni acıldıkları içinmiş, öyle dediler.

Cafe: Big Chefs
Aslında Ankara'lılar bilir kendilerini ama bana tanışmak Antep'te kısmet oldu.Çok beğendim.Herşeyin sunumu da ancak böyle güzel yapılabilir.Kahve ya da çay söyleyin, ne demek istediğimi anlarsınız.İzmir'e de gelirmisiniz rica etsem? Hatta sizi ben getirebilirmiyim İzmir'e? Valla çok işinize yararım.Call me.

Turist Ömerseniz; Tahmis kahvesi çok güzelmiş, Kır Kahvesi çok otantikmiş.Miş diyorum çünkü her ikisi de tadilat nedeniyle kapalıydı göremedik.Bakırcılar çarşısı ve Almalı pazarını görmeden dönmeyin.Bi de Zeugma müzesi.Sadece o müze için Antep'e gidilir.Mozaikler muhteşem.Şimdi daha büyük bir müze inşa ediyorlar, asıl o zaman görün.

Gaziantep'i çok sevdim ben.İnsanları çok güleryüzlü, çok sıcakkanlı.Beyler hanımlara karşı çok kibar.Sürekli sizi nasıl daha fazla mutlu edebileceklerini düşünüyorlar.En azından 3 ve 2 günlük seyahatlerimde öyleydi.Tekrar giderim Gaziantep'e ama sadece gezmek için.Zira kardeşimle bir sonraki görüşmemiz Allah kısmet ederse 40 gün sonra evimizde olacak.Dua edin de çabucak geçsin.

PS.Fotoyu telefonumla cektim;)

4 yorum:

Fikir/Siz Yazılar dedi ki...

GÜZEL BİR HAFTA DİLİYORUM, SAĞLICAKLA KALINIZ.

bokbocesii dedi ki...

Teşekkür ederim, siz de öyle ..

Haydins dedi ki...

Çingene kız mozaiği , benim blogumda da var aynı fotoğraftan :)

bokbocesii dedi ki...

Haydins, herkeste olsun bence, oyle guzel ki :)