21 Aralık 2009 Pazartesi

Pazar günlerinden nefret etmemin 7 nedeni


-Bütün çocukluğum pazar günleri tv de izliycek hicbisey bulamamakla gecti.Cok net hatirlarim TRT1 deki klasik müzik konserlerini.Sırf bu nedenden klasik müzikle barışmam daha çok yenidir benim.

-Ödev demektir pazar günü.Cuma akşamından ödevlerini bitirenlere hep hayran olmuşumdur.Ben hep pazar gününe bıraktım kendilerini.Hep sıkıla sıkıla yaptım ama bu huyumdan da vazgeçmedim.

-11-13 yaslari arasinda yatili okumus biri olarak pazar günleri benim icin tatil degil, pazartesiye hazirlik günleriydi.sabah erken kalk, banyo yap, kahvalti et, valiz hazirla, servisi bekle, okula git, yatakhaneye git, esyalarini yerlestir, etüde gir...of anlatirken icim sıkıldı.

-Pazar günleri tatil değildir.Bir cumartesi hafifliği yoktur üzerinde.Pazar akşamı erken yatmak zorundasındadır.Bu yüzden pazar aslında bir pre-monday dir.Kasvetlidir.Gideceğini bildiğin sevgilinin dönüş biletini aldığını ve çok az zamanının kaldığını farketmek gibidir.

-Pazar günleri insanlar kendisini dışarda kahvaltı etmeye, eşofmanlarla gezmeye falan mecbur hisseder.Çıkıp alışveriş merkezlerinde dolaşmaya, evin haftalık market alışverişini yapmaya ve hatta pazara gidip buzdolabını meyve-sebze doldurmaya.Bi kere eşofmanla dolaşan insanlara çok gıcığım, hele hele ortayaş civarında coluk-cocuk gezmeye cıkmıs efosmanlı ailelere feci tavım.Göz zevkimi bozuyorsunuz, mecbur değilsiniz evde ya da sporda giyilen birseyi heryere giymeye ve hatta giydirmeye.Ayrıca mecbur değilsiniz alışveriş merkezlerine akın etmeye, yangından mal kacırır gibi park yeri aramaya, tüm cafe leri ve magazaları cekirge sürüsü gibi istila etmeye.

-Herkes pazarı bekler tatil yapmak icin.Ömrümüz pazar günlerini beklemekle geçer, beklerken ömür geçer.

-Eğer ailenizden uzakta yaşıyorsanız, aile kahvaltılarını özlediğiniz, uyanmaktan nefret ettiğiniz, canınızın sıkkın olduğu gündür pazar günü.Manasızdır.Hele o güne dair beklediğiniz biri ya da bisey varsa tüy diker mevzuya.Yokmus gibi yapamazsınız cünkü vardır, var gibi yapamazsınız çünkü aslında o an yoktur. Üstüne gittikce rahatsızlasır, tadsızlasır, hicbisey yapmak gelmez icinizden.

3 gün icinde ikinci nefret yazım.Süperim :)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Valla bence öğlen 3'ten sonra başlar Pazar'ın kasveti. Cuma çalışırsın belki ama erken yatmak zorunda değilsindir en azından.

bokbocesii dedi ki...

benimki de 3 ten sonra baslasa en azıdan sabahı huzurlu geciricem