17 Aralık 2009 Perşembe

İzmirliler...Huuuuu!


İzmir'imi cok seviyorum hic biseye degismem diyorum ya hani.Öyle cidden... de; şu İzmir'lileri naapsak da adam etsek acıba?

Bugun tepemdeler cok fena.Tepemdekiler yuzunden de ofis basıyor cok fena.Öglen cıktım Forum'a gittim 1 saat kafam dagılsın diye.İzmir'de en sevdigim yerlerden biri; Kitchenette'e oturdum.Verdim siparişimi, aldım dergimi elime,feslegenli ayranımı bekliyorum.Oturdugum yer acıkhava ve Forum un girislerinden bir tanesine cok yakın.Yanımdan insanlar gelip geciyor, ben de soylenenlere kulak misafiri oluyorum;

-Yaaa askıaamm , oturmayalım buraya, yemekleri güsel diil buranııaaannn.Sultanahmet koftecisine gideliemmm.
(Halt etmissin sen haspam.Git, git,Seni anca orası paklar.)

-Abi bence Burger'a gidelim ya.Cok pahalı burası ne gerek var.
(Bunu soyleyen adamın takımı yıkılıyo.Baksan vay be dersin.Salagın kaliteli yemekten anladıgı Burger!!!)

-Ben hic sevmiyorum burayı yaa. Cok kalabalık oluyo.
(O an kafasını kaldırsa icerde ve dısarda toplasan 20 kisi olmadıgını gorecek ama sabit fikirli ve dengesiz cunku o da Burger'a gitti)

Bi de benim anlamadıgım tek basına yemek yeme mevzusunun bu kadar garip karsılanması.Ben tek basıma yemek de yerim, gider kitabımı okur, kahve de icerim.Sinemaya da giderim.Keyfimin kahyasımısın anacım? Bazen tek basıma olmak hosuma gider benim.Self-space, you know??? Londra'da okurken cok yapardım bunu ve bi Allahın kulu da burda baktıkları gibi bakmamıstır bana.

Yani demem o ki; İzmirli ahalisi.Sayenizde Num-Num kactı, Pizza-Hut kactı.Daha bilmedigim neler neler oldu kimbilir.Yeni yerler de gelirken 40 kere düşünüyor.Bırakın paçozluğu da kalitenin farkına varın.Olur mu?

8 yorum:

sinem dedi ki...

ya ben de çok severim arada yalnız takılmayı. sallama sen onları ya, yalnız takılanlar daha da artsın, bize mel mel bakılmasın artık :) bi de fesleğenli ayran mı? işte bunu denemem lazım :)

sana da tavsiye: peximet var ya hem agora, hem alsancak sevinç karşısında, orda beğendili köfte ye, bayılırsın. son favorim :)

bokbocesii dedi ki...

peximet i severim ama begendili kofte denememistim, bi dahaki sefere bi de onu deniyim bakiim :) tenk uu:)

Adsız dedi ki...

bok böceği,
kaliteli değillerdi gittiler.
bok gibi servisleri vardı.

bokbocesii dedi ki...

@creep istisnalar kaideyi bozmaz tabi ama örnek vermek gerekirse num-num haftada 2 gun yemek yedigim ve her defasinda da cok memnun kaldigim bir yerdi.kimseden de olumsuz elestiri duymamıstım.ben num-num in izmir icin kayip oldugunu dusunuyorum.

Adsız dedi ki...

yerine daha iyileri gelir, bir bakmışsın num num'u unutmuş yeni tadlar peşinde olmuşsun.

bokbocesii dedi ki...

:)) mecburen creep, mecburen..

pofiş♥ dedi ki...

:)ne güzel bi yazı olmuş buu bööle böcük:)

bokbocesii dedi ki...

tenk yu pofiscimmm :))