2 Kasım 2010 Salı

Naz


Geçen hafta bugün, yani tam bir hafta önce dünyanın en kibar, en sessiz, Gül gibi annesinin, dünyalar güzeli Naz bebeği doğdu. İnsan bu kadar çok sevince birini, yazmak da kolay olmuyormuş. Vakit ayırmak istiyormuş. Elim klavyeye her gittiğinde bir şeyler dağıttı dikkatimi, hep yarıda kaldı bu yazı. Naz bebeğin teyzesi olduğumu haber vermekte bir hafta geciktim. Etrafım bebeklerle doldu, çok mutluyum :)

Gül, benim tanıdığım istisnasız en sessiz, en kibar, en minik insan. Öyle minik ki Naz’a hamile olduğu dönemde o haliye o bebeği nasıl taşıyor diye hep düşündüm durdum. Tanıdığım en güzel hamilelerden biriydi. “Kız bebek anneyi çirkinleştirir” lafının büyük bir yalan olduğunun ispatı gibiydi. Kimseyi kırmasın üzmesin diye çok dikkat eden, beraber çalıştığımız dönemde benim zıvanadan çıktığım olaylara tıkını bile çıkarmayan, bu dünyada insana huzur vermek için varolan bir anneden doğacak bebek, dünya insanlarına bir hediye olabilirdi ancak. Naz bebek aynı annesi gibi pembe yanaklı, aşı yapılırken bile ağlamayan, içindeki huzur yüzünden okunan, pamuklara sarıp saklamak isteyeceğiniz minicik bir şey. Ona aldığım pembe babetleri ayağında görmek için sabırsızlanıyorum :)

Şansı bol olsun, ömrü uzun olsun Nazımızın.
Annesi gibi güzel, iyi kalpli, babası gibi huzurlu, şefkatli olsun.
İyiki gelmiş Naz bebek. İyiki teyzesi olmuşum ben onun.

Picture via http://kailiart.blogspot.com/
I wasn't able to get the artist's permission to use her work on my blog. I hope she will not get mad at me :S By the way, please do visit her blog, she is so inspiring.

1 yorum:

Duygu Fedakar dedi ki...

ananlı babalı büyüsün:)