27 Temmuz 2010 Salı

Börülce

-Çok fena sinirli börülceyim bu ara.Benim sinirim saman alevi gibidir.Ormanı yakacak sanırsınız ama 5 dk sonra bitmiştir bile.Bu aralar ormanları yakmakla kalmıyorum tüm dünyayı yakabilecek patlamalar yaşıyorum. Sinirden boynum kasılıyor. İş hayatımda feci mutsuzum. Rüyalarımda görecek kadar mutsuzum.Var mıdır bir etkisi?

-Haftasonu arkadaşımın düğünü vardı biliyorsunuz. Çok şükür bitti ama ben de bittim. İpekyol'da tüm Türkiye'de aratıp da zorla bulduğum, giymeye kıyamadığım pudra rengi tuvaletimin kuyruğu tanınmaz halde. Çim lekeleri, ayakkabı izleri ve hatta astarda ufak bir yırtık. Maddi manevi beni yoran bu elbise şu an haşat olmuş bir halde temizleyiciye gitmeyi bekliyor.Bir de gelin hanımın sevgilimle beni tüm sülalemle aynı masaya oturtmak gibi bir kıyağı oldu sağolsun.Gelinlikle olmasaydı kendisine asla acımayabilirdim.

-Küçük gösteriyorum ya hani. Moku çıktı bu işin. Geline hediye aldığımız takıları satan kuyumcu beni 22 zannetti, mutlu oldum.Böylesi güzeldi. Ancak pazar gecesi üzerimde tuvalet, saçlar topuz, yüzümde bir karış makyajla düğünden eve dönerken alkol kontrolü yapan polis, ehliyetimi bulamadığımda "ehliyetin var di mi, küçük görünüyorsun" diye sorduğunda, cüzdanımı valizin neresine soktuğumu bilemediğimden, cümlenin devamında "ehliyetinizi göreyim" deseydi, bitmiştim. Otoban kenarında, tek omuz tuvaletimin kuyruğunu bagajın kenarına tıkar valiz açardım artık. İşte o an bu kadar genç görünmemeyi diledim. Gerçek yaşım mı? Aralıkta 30 olucam. Sigara içmiyorum, tavsiye ederim.

-Bi de; "nasılsınız?" yerine "iyisiniz?!!????" diye sormak bence çok kaba.Yapmayın, olur mu?

-Bi de ..bi de...tatile gerek yok diyordum ama varmış. Yorgunum, mutsuzum, bezginim. Üç beş gün boş boş takılmaya ihtiyacım var.Ağustos civarı tatil zamanı.

14 yorum:

ayci dedi ki...

tatile kesin gerek varda- tatil sezonu benim iş sezonum oluyor - iste bu insani harbi bitiriyor.

bokbocesii dedi ki...

Evet ya. Sen de bi de oyle bi durum var. Bu arada kutlayamadım ama gordum; Nice nice mutlu yemyeşil yıllara:) Opucukler

keLemek dedi ki...

tatil sonrası sendrom için tatile cıkmayan arkadaşlarım var.
haklılarmış
o kadar diyim bensana sinsin (:
öpücünkler.

bokbocesii dedi ki...

Her hsonu cesmeye gidince, her pztesi hem tatil hem pztesi sendromu yasıyorum malesef be kelebekcim. Bari cidden tatil yapıyım da tam olsun.
Muck

JuVeNiL dedi ki...

aynı genç görünme hadisesinden ben de bıktım.. ekimde evleneceğim,bir tanıdığımın tavsiyesiyle kuaföre görüşmeye gittik, "arkadaşım,bahsetmiştim evleneceğinden,sana getirdim bir görüşün diye".. kuaför " muahaho".. "duvağı yere kadar" kuaföre " ha siz gerçek diyosunuz,ben şaka zannetmiştim" kuaförün makyözü "seeean kaç yaşındasın kiiie" küçük olmam senli benli konuşabilme özgürlüğü getiriyor bir de sanırım.. "27 yaşımdayım"derken dişlerimi sıkarak gülümsüyorum artık.. bir keresinde de sinemaya girerken sewgilimle "küçük hanımın kimliğini görebilir miyim " dedi bilet kesen hanım, ben de küçük hanım aradım bankonun orda ;çünkü hakikaten küçükler girdi muahahao diyerek sinemaya biz bekliyorduk.. Sonradan anladım ki "küçük hanım" benim,filmin yaş sınırı 16 o zaman ben 22 yaşındayım.. bir de katana gibi uzun filanım.. insan genç göstermekten usanır mı,usanıyomuş!

bokbocesii dedi ki...

Haksızlık edemem tabi ; 20 leri terkederken 20 lerin basında gorunmek herkese lazım. Ama asıl onemli olan bundan sonraki senelerde de bunu surdurmek.

Not: Ajda olucam.

keLemek dedi ki...

baaaaaak baaaak
her haftasonu çeşmeye giden bünyelerdeki asabiyetee
bak..
biz napalım hanfendi..baak saatin 5 olmasıyla her haftasonu gidilmeyen bir çeşme sancısıyla
burkuldum ivet :(

bokbocesii dedi ki...

:)) nevett biras utandım sanıyorum,pisman degilim.

keLemek dedi ki...

yine olsa yine giderim..diyen sin'e
bi alkış.
git tabi benim için bizim için
bizler için
süper geçsin günün tatlım
xoxo (:

bokbocesii dedi ki...

:)) muck

ANNEMİNELİ dedi ki...

Herşey gönlünüzce olsun..Sevgilerrrr....

bokbocesii dedi ki...

Tskler ;)

ayci dedi ki...

bir yastıkca kocayın diyenlere:

KOKAR LAN O YASTIK diyorum mesela :)

bokbocesii dedi ki...

:)))) yok artık deli:)))