8 Nisan 2010 Perşembe

İstersem nelere kadirim, dene de gör güzelim

Eskiden derdim ki, iş hayatında her ne kadar saygısız adamlar olsa da , sen hal ve tavırlarından ödün vermemelisin.Misal; adam sana Günaydın bile demeden dann diye başlayarak mail yazmışsa, cevaplarken "Günaydın Hattori Bey" diye maile başlamalısın ki senden feyz alsın.

"Eskiden" dedim bu arada dikkat ederseniz.6 senelik iş tecrübesinden sonra kaşarlandım sanırım, adamına göre muamele nedir köküne kadar biliyorum artık.Kibar, beyfendi adamlarla Günaydın, İyi günler, İyi çalışmalar şeklinde anlaşırken, öküzoğluöküzlerle onların anlayacağı dilden konuşuyorum.

Birincilik ipini göğüsleyen müşterim, bir süpermarket zincirinin satınalma direktörü.Kendisiyle 1 seneden fazladır çalışıyor olmama rağmen henüz telefonla görüşme şerefine nail olamadım.Açmıyor adam telefonlarını, alerjisi var heralde.Yüzyüze tanışmadan önce, telefonla ulaşamadığımda "ah yazııık, bak ne yoğun çalışıyorlar" diyordum.İşin boyutu tanıştıktan sonra değişti.Adam bildiğin keyfinden açmıyor o telefonu, lak lak yapmaktan telefonla konuşmaya zamanı kalmıyor.Cisco IP'lerde cep telefonu gibi kim aramış butonu var.Bir kez bile kontrol etmediğine eminim.Maillerde de çok farklı değil durum.Senin yazdığın kibar, "rica ederim" le biten maillere 3 gün sonra hitap cümlesi vs olmadan "bakarız" mealinde dönüyor adam.Delirtiyor beni, hiçbir işimi yapmıyor.Dedim bu böyle olmayacak.Oturdum aynı onun dilinden bi mail attım ona.Hitap etmeden dangadanak girdim maile, "bakarmısınız" demedim "bakın, bekliyorum" dedim, iyi günler demedim, adımı yazdım maili bitirdim.Anaaa..15 dk sonra cevap geldi.Demekki neymiş?? İş hayatında ciddiye alınmak istiyorsan, adamın anlayacağı dilden konuşacakmışsın.Hele kadınsan ve karşında bir hanzo varsa elinden geleni ardına koymayacakmışsın.

Aynı şeyleri depocuyla, kamyoncuyla ve bilimum mavi yaka adlandırabileceğimiz ahaliyle de yaşıyorum.Bir, kadınım ya , adama göre bu dünyaya yanlışlıkla gelmişim.İki, her ne kadar 29 yaşımı sürüyor olsam da 25'ten fazla göstermiyorum.Yani onun yarı yaşında yeni yetme bir çömezim.Üç, sizli bizli konuşuyorum, rica ediyorum.Hayatında tuzu isterken bile lütfen dememiş bi adamdan rica ederek birşey istediğinde doğal olarak adam flemenkçe konuşuyormuşsun gibi bakıyor suratına.Hiç bir işini yapmadığı gibi raporlama yapılması gerektiğinde seninle alakası olmayan başka birine sırf erkek diye bilgi veriyor, ben sorduğumda "ama ben Maradona Beye bilgi vermiştiiiimm" diyor.Haaaa...Demek öyle...Buyrun BB the Bitch hizmetinizde.Depocuyu arayıp "yap, bana bilgi ver" diyorum, kamyoncuya "şöförüne söyle arasın beni" diyorum, "siz" kipini lügatımdan ebediyyen çıkarıyorum, lütfen demeyi aklımdan bile geçirmiyorum.Ve nooluyor? Kazanan ben oluyorum.Neymiş??? Herkesle anladığı dilden konuşmak makbulmüş.

Bir de bunun özel hayata uyarlanmış versiyonları var ki bunu daha sonraki postlara saklıyorum.Zira, ünlü bi takımın futbolcusu olan ve sabahlara kadar içip İbo dinleyen, naralarıyla camları zangırdatan, leydi okullarında hoca olabilecek kadar kibar karşı komşumla ilgili bir konuşmaya başlarsam, beni susturamayabilirsiniz.

9 yorum:

Nihan dedi ki...

Birde "kadınlar erkekleşiyor" diyorlar, okusunlar bu yazıyı da neden erkekleştiklerini öğrensinler.

Diyetisyen Aslı Kınsız dedi ki...

komsunu yazsana BB bn çok eğlencem onu okurken hadi yazsana yazsana yazsanaaaa :)))

bokbocesii dedi ki...

Bence de Nihancim.Biz de isteriz kibar kibar is yapalim.

Aslicim, pek yakinda ;))

nalan dedi ki...

zorla vallaha.
ben de diyorum ki kurun darağacını ofisin önüne. her gün ibret olsun diye birinizi sallandıracam burda.
tısss.
işler süt liman :)

bokbocesii dedi ki...

:D:D:D:D Nalan supersin.Bi o kaldı bu arada;)

bokbocesii dedi ki...

Aslicim komsudan post diil , kitap olur.Du bakalım, yaziciim bi ara ;)

Seren dedi ki...

Biz seni Leydi okullarında okutalım sen git iş hayatında ne hale gel...hanımefendi çizginden çıkardılar seni de demek ha :)

bokbocesii dedi ki...

:) valla aynen oyle oldu Serencim

sine'mden dedi ki...

adamına göre muameleye EVET,katılıyorum sana...ne yalan söliyim, yok incitici şekilde sölemiyim şu şekilde anlatmaya çalışlıyım falan derken,boşa çırpınıyosun.direkt söyledinmi dank ediyo,işe yarıyor! fazla insancıl olmaya gerek yok :))
komşuyu bende merak ettim :)