7 Ocak 2010 Perşembe

Merhamet te bi yere kadar


Şirketimizin hasta ruhlu bir sekreteri var.İlk işe girdiğimde çok iyiydi bana karşı."BB saçını nasıl böyle yaptın?" "Gömleğin ne güzelmiş çalıcam valla nıhahahaha" şeklinde cilveleşiyordu benimle.Taaa ki Gaziantep'ten kargoyla gelen sandaletlerimi kaybedene kadar.Kendisi, benim adıma gelen kargoyu patronumun evine gönderdi.Ben de, bunu kargo yapacak yeri arayıp çemkirdiğimde anladım.Hem Gaziantep ahalisine rezil oldum, hem kargo firmasına, en çok da patrona ve eşine.Saftirik sekreter, yediği haltı anladığından ve benim ona "yıkıl karşımdan" bakışı attığım günden beri bana feci gıcık.Sabah günaydın yok, akşam iyi akşamlar yok.Benimle max. 30 sn lik nezaketten nasibini almamış konuşmalar yapıyor.Misal; "Postan var, gel, al!!" Normalde çok bozulurum aynı iş yerinde kavgalı olma hadisesine, barışmak için numaralar falan gırla gider.Ama bu arkadaşı takmıyorum, umrum olmuyor.Ben onun suratına bile bakmadıkça, o bana daha da çok gıcık oluyor.Ben de bu durumdan ilginç bir şekilde keyif almaya başladım.Kişiliğim değişiyor resmen.Kendisiyle hergün yepyeni maceralara akıyoruz.

Hayır bi de yaptığı işin hiçbiri tam değil.Şirkette "safritik sekreter çok sinirlidir" diye şanı bir yürümüş anlatamam.Patron bile kendi kargolarıyla kendi uğraşıyor falan olabilir, o derece.Ondan bişey isteneceği zaman herkes birbirine bakıyor "ben söylemem, sıkıyorsa sen söyle" diye.O kadar seviliyor ki, 4 yıldır falan bizim şirkette olmasına rağmen, her öğlen tek başına yemek yiyor

İnsanın bu derece sinir bozucu olması için kesin evde bir sorunu olmalıdır bence.Mesela kocası dövüyor olabilir,evde mutsuz olabilir ya da hasta birileri olabilir.Varsa böyle birşey hemen yelkenleri suya indiririm, yardımcı olmaya çalışırım.Üzülüyorum kendisi için çünkü.Bu kadar sinirle ömür geçmez ki? Kapkara olur için, verem olur nalları dikersin valla.

PS. Herkesi yazıyorum ama kendimi de not düşmek lazım.Şirketimde bu aralar beni tam tabiriyle "bitch" olarak görüyorlar.Kendi özel hayatım + gerizekalı nakliyeciyi henüz gebertememiş olmam nedeniyle bok gibi bir suratla geziyorum ortalıkta.Şirkette Cem Yılmaz çalışsa umrum olmayacak, o derece.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Bokbocesii, bugün buna benzer dertlerden muzdaribim, hatta yazsam mı falan diyordum ben de, şimdi sende gördüm. İçimi yorumla rahatlatayım bari: Burada da aynı şey abi, devamlı nasıl asık bir surat anlatamam. Otoriter tavırlar vs. Kendi departmanımızda iki kadınız, ara sıra canım chit-chat etmek istiyor, ben yanına gidersem konuşur ama 15 gün konuşmasam, gelip de konuşmaz. Bu da bir acayip geliyor bana. Sertlik manasında hükümet gibi kadın valla.

bokbocesii dedi ki...

en cok canımı sıkan da ne biliyormusun Muge? aynı dili konusmadigim insanlarla calısıyor olmak cok zor.koca sirkette ben 1-2 kisiyle anlasabiliyorum.kalanı aynen dedigin gibi 15 gun konusmasa konusmaz.

sürüden ayrılan koyun dedi ki...

emir komuta zincirinde sekreter sekreter sizden daha üst makamda mı? postan var gel de al diyebiliyor.

bokbocesii dedi ki...

patron sirketleri mutlak monarsiyle yönetildiğinden emir komuta zinciri patron ve diğerleri şeklinde işliyor.