12 Ocak 2010 Salı

Devlet Memuru (Devleteaus Memurieus)

Genel görünüm:Erkekler için paçaları kısa bir kumaş pantolon, üzerine gri tonlarında v yaka kazak, içine soluk lacivert gömlek ve kel alaka desenli bir kravat.Tercihen kahverengi delik çoraba eşlik eden boyasız altı kalın botlar.Kadınlarda ise ortalamanın çok üzerinde kilo, dizaltı kahverengi etek, üzerine saçörgülü bej sıfır yaka sarkmış bir kazak, ojesiz eller, aşırı ama kötü makyaj,röfleli yapağı saçlar, bi de altın yüzükler ve künyeler.Boy her iki cins içinde 1.70 in altında olmakla birlikte kadınlar kilo nedeniyle daha iri gözükebilmektedirler.

Görev Tanımı:Kadınların asli görevi bir gece önceki dizinin dedikodusunu yapmak iken, erkeklerinki ise birbirlerine misafirliğe gidip bacak bacak üstüne atmak suretiyle çay içmektir.

Çalışma Saatleri:Bu cinsler sabah 9 akşam 1630 çalışıyor bilinmekle birlikte, çalıştıkları yerin özelliğine göre bu süreyi daha da kısaltabildikleri görülmüştür.İşleri bittikten sonra 5 dk dahi oyalanmadan yaşam alanlarına kaçıp saklanırlar.

Hobileri: Vatandaşı saatlerce oradan oraya koşturmak ya da ayakta bekletmek suretiyle sinir etmek.5 karış suratla iş buyurmak.Nezaket kurallarıyla hiç tanışmadığını belli eder şekilde "sen" diye hitab ederek konuşmak.Hiç bir haltı becerememek ancak insanı yormakta sınır tanımamak.

BB bu kadar bilgiyi nasıl elde etti?
6 ay önce taşındığı evin elektriğini üzerine alabilmek için 4 defa gidip sabahtan akşama kadar tam gün beklediği Bornova Tedaş'tan.

Neden 4 defa gitti?
Çünkü BB'nin oturduğu apartmanda 40 daire varken Tedaş aynı apartmanda 22 daire olduğunu iddia etmektedir.Ne şanstır ki BB nin kapı numarası 23'tür!!! Sokakta yatmadığını ispatlamak amacıyla 4. Tedaş ziyaretinde kendisini önce nüfus idaresine oradan da Bornova belediyesine yönlendirirler.Belediye tapu kadastro görevlileri BB nin hayatında görmediği mavi mavi krokiler açarak BB nin evinin yerini işaretler ve kendisine "ablacım senin adres değişmiş" buyurarak eline bi kağıt tutuştururlar.Bu kağıdı nüfus idaresine götüren BB buradan aldığı yeni bir kağıtla Tedaş'a gitse de "yanlış evrak" adı altında nüfus idaresini yeniden ziyaret etmek durumunda kalır.Sonunda Tedaş'takilerin insafıyla elektriği üzerine almayı becerir.

Son durum;
24 kasımda üzerine aldığı elektrik için hiç fatura almayan ve hiç ödeme yapmayan BB 45. aramasında ulaştığı Tedaş yetkilisinden "hanfendü saatinizin üzerinden T1 e basın, gelin bize rakamı söyleyin, biz de fatura düzenleyelim" cevabı alır.Kulaklarından duman çıkarak telefonu kapatan BB başta Tedaş yetkilileri olmak üzere tüm TC memurlarına saygılarını sunar ve elektrik faturasını ödemekten vazgeçer.

11 yorum:

a. gizem dedi ki...

ayy iğrençler yaaa :)sinemcim yanlız değilsinn sanırım aynı olayları aynı stilde anlatısıyla lale yazmıştı :)) tee 1-2 sene önceydi sanırım ama hakkaten yaaa
ben bi tapu dairesine gitmiştim dantel ören teyze, diğer odada uyuyan kadın, diğer odadaysa battaniye ören teyze vardı :) hobi ve uyku dairesi olarak isim değiştirmiştimmm :)))

bokbocesii dedi ki...

yer ve zaman degisse de mevzu ayni gizemcim:))

Nihan dedi ki...

Hadi orası devlet dairesi ve böyle olmasına alışkınız, peki ya özel sektörde böyle olmasına ne demeli?
Dün soyadımı düzeltmek için aveaya gittim, salak kız bana çağrı merkezinden yapılıyor dedi.Bende öyle şey mi olur, evlilik cüzdanı isterler, nüfus cüzdanı isterler dedim. Ama burdan çok uzun süreeeer dedi.Olsun ben burdan yaptırıcam diye bastırdım. Fotokopi aldı, bi formun altına da soyadı düzeltilecek yazdı. Bu mudur uzun süren dedim.Ses çıkarmıyor.Nefret ediyorum böyle embesillerden!

MBK dedi ki...

Normal mesai 17 de biter. Ama gidin saat 16:30 da kimse yoktur. Nitekim bak BB de 16:30 da mesai biter sanıyor :)
Nezaketsiz ve hiç bir şeyden haberi olmayan insanlardan kurulmuş bir düzen. Dünyada ise en başarılı insanlar devlet kademelerinde görev alır...

bokbocesii dedi ki...

Niyancım sanırım ozel sirketlerde kamu cakması olmaya baslamıs.allah sonumuzu hayır etsin.

Muratcım evet bana gore 1630 da bitiyor o mesai :)) bi de en basarılılar degil en basarılı gorunenler devlet kademelerinde yer alıyor.triskadan yani ;)

eb dedi ki...

Bokböcesicim sana bildirimim var,bildirimim var da ne demekse artık (:
http://pembekiraz.blogspot.com/2010/01/dostluk-bildirimim-var.html

bokbocesii dedi ki...

aman da pembe kirazcim bana bildirim yapmis.Tenk yu sekerim :)

nalan dedi ki...

amaaan sen mi kurtaracan memleketi zihniyeti yüzünden, açıkgözlerin de ekmeğine yağ sürülüyo zaten.
bakınız su için sözleşme yapmak istemeyen kiracıya 15 ay boyunca kaçak su veren iski ve onun borcunu ev sahibi olması sebebiyle ödemek zorunda kalan ben !!!
o yüzden hepsinin topunun köküne kibrrrittt suyu :(

bokbocesii dedi ki...

seninki daha fena olmus tabi Nalancım:( Uyanık kiracıların da umarım bir sekilde cezalarını cekerler.

alis dedi ki...

Saygın bir üniversitede ders başlama saatinden 40 dk sona hala hocayı beklemekteyken duruma isyan edip "burası da bir devlet dairesi, beklemekle yükümlüsünüz" cevabını almıştık. Hadi normal devlet daireleri "loser"ların ekmek kapısı, akademisyenlere ne demeli? Köprüden her geçenin dayı diye pohpohlaması sayesinde kendilerini bir bok sanma olayı had safhada bu dinozorların.

bokbocesii dedi ki...

üniversiteyi bile devlet dairesi seklinde degerlendiren zihniyet karsisinda agzim acik kaldi Aliscim.