2 Eylül 2010 Perşembe

Ölü Eşek Cumhuriyeti

Neresi mi? Tam da şu an bulunduğunuz yer, Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayan, üç tarafı denizlerle çevrili, cennet ülkemiz; Türkiye. Kim demiş? Amerika Basketbol Milli Takımı oyuncusu Danny Granger twitter'da buyurmuş. Noolmuş? Bunu duyan Türk halkı ayağa kalkmış, kalkarken de etrafa tanımlanamayan kötü bir koku yaymış. Türk halkına yakın duran ahali daha önce-Danny gibi-ölü bir eşek koklamadıklarından kokuyu "öldüresiye mide bulandırıcı","bozulmuş barbunya pilaki","kusmuk kıçımık(*)" olarak nitelendirmişler.

Evet arkadaşlar, kabullenin artık. Sen, ben,o değil belki ama onlar kokuyorlar ve bu onlar, onlu rakamlardan cok daha fazla, milyonlarcalar. Banyo yapmanın-sabunu,deodorantı geçtim zaten- lüks olarak algılandığı bir ülkede yaşıyoruz. Leş gibi bir koku var ülkemizin üzerinde. Sokağa çıktığınızda, sinemaya gittiğinizde, şirkette masanızda paşa paşa çalışırken bu koku canavarı tarafından taciz ediliyorsunuz. İçeriye aniden bir iş arkadaşınız giriyor, hemen arkasından da davetsiz misafir koku canavarı gelip başköşeye kuruluyor. Elim burnumda çalışıyorum ama kimselere derdimi anlatamıyorum. Biz alışmışız, ülke olarak bizim ayaklarımız kokmaz, biz terlemeyiz. Hayır efendim, burun spreyi kullanıp açın o koku reseptörlerinizi, hem terliyoruz hem de leş gibi kokuyoruz ama her haltı birbirimize pek güzel söylerken bunun ancak dedikodusunu yapıyoruz."Ayyy Ettiri ne pis kokuyor öyleeeee, karısı demiyormu buna bi duş al diye canım. Ay ben olsam yatağa da almam bunu hahahaha"Ama bunun uzun vadede kimselere bir faydası dokunmuyor. Keşke Amerikalıların patavatsızlığına sahip olsak da çat diye birbirimizin yüzüne söyleyiversek kötü koktuğumuzu. Türk milleti mahçup olup, su-sabun arayacağına, uyarana iki tane çıkaracağından, kimse yaradana sığınıp diğerine ne halde olduğunu söyleyemiyor malesef.

İşte tam da bu noktada benim zihni sinir projem devreye giriyor; Koku-ray. Aynen x-ray gibi. Bir binaya girerken kapıda x-ray den geçiyorsunuz ya, mazallah silah falan taşıyorsunuz diye. Hah işte.. bu alet de üzerinizde koku taşıyıp taşımadığınızı test ediyor. Mantık düz mantık, ikisi de öldürücü sonuçta. Koku-ray uyarı verdiğinde, kapıdaki görevli "sizi şöyle alalım beyfendi" diyip sizi bir kabine yönlendiriyor. Siz soyunup kabine giriyorsunuz, o da sizi annenizin sizi bebekken yıkadığından güzel yıkıyor, kurutuyor, pudralıyor, parfümleyip misler gibi pıt diye dışarı atıveriyor. Tabi bu alette saatlerce kalıp da hala uyarı verenler için yapılacak çok da fazla birşey yok. Onlar direkt olarak hamama yönlendirilip bi kaç beden küçültülüyor. Halk da rahat ediyor, makinenin filtreleri de tıkanmaktan kurtuluyor.


*Kıçımık (okunusu:kiıchımıak); (1) pek sevgili arkadaşım H'nin üstün yaratıcı gücüyle bulunmuş sıfat, (2) kötü, (3) fena.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

kesinlikle katılıyorum, leş gibi kokan insanların yanından geçiyorum her gün. Deodarantı bırak, 1 haftadır hatta 1 aydır yıkanmamış insan kokusu var her yerde. böööööö :/

alis dedi ki...

Alice in Chains Sonisphere için geldiğinde de aynı dram yaşanmış, bloglarında Türkiye'dekilerin kötü koktuğunu yazıp tepki görmüşler ve sonra yazıyı silip ufak bir özür yayınlamışlar. Yazıyı okumadım da haberi okudum. Ayrıca kokanlar sadece kötü giyimli, kıro tipler falan değil, uzaktan normal görünen Zara'da kıyafet bakan kadın da kesif bir şekilde ter kokabiliyor.

Yazın hergün yıkanmayan insan kokar arkadaş. Hatta kışın da. Belime kadar saçlarım var ben hergün yıkanabiliyorsam sağlığı yerinde olan herkes hergün yıkanabilir.

bokbocesii dedi ki...

Alice in chains'i ben de duymustum malesef :( Bu pislik huyumuzu kimlerden almisiz valla anlayamıyorum. Ayrıca, evet benim de saclarım belime kadar ve ben de her allahın gunu dus alabiliyorum. Demek ki temiz olmayı istemek lazım.

GaTTa dedi ki...

kesinlikle katılıyorum.. Yolda yürürken yüzüme vuran pis hatta leş gibi kokan hava dalgasıyla kaç defa sarsıldığımı bilirim ben.. o kokuyu duymamak imkansız, kokanlar alışmış heralde hissetmiyorlar. Hadi sıcak falan deyip yazı anladık diyelim kışında kokan insanlarımız var bizim. halbuki suyumuz sabunumuz var şükürler olsun. Zor bir işte değil bu duş almak.