25 Ağustos 2010 Çarşamba

Jettt Kasa

Onceki postlarımın cesitli yerlerinde de degindigim uzere, Migros'la aramda ilginc bir bag var. Diger marketleri de denedim ama donup dolasip yine Migros'a gidiyorum.Bu arada benim evimin Migros'a olan uzaklıgı 15dk ve trafikli.Oysa ki cok daha yakın mesafede olan diger marketlerle isim daha hızlı bitebilir.Ama yoook.İlla alisveris denen hadiseden keyif almam gerekiyor.Lanet genlerim sagolsun, yogurt alirken de ayakkabı alırken de aynı hissiyatları tasımak zorundayım.

Canım sevgilim Migros uzun bir suredir Jet Kasa diye bir uygulama yapıyor. Her haltı deneme konusundaki ustun cabam ve istegim sayesinde ben de eksik kalmadım cok sukur.Ne mi yapıyorum? Soyle ki.Oncelikle alısverise elimde buyuk bir alısveris cantasıyla gidiyorum.Amac plastik torba kullanımımı sıfırlamak.Alacagımı alıyorum, jet kasaya yaklasıyorum.Benim orada oldugumu anlayan Jet Kasam bana bir "hosgeldinizz" cakıyor en seslisinden. "Hosbulduk" diyorum ve sepettekileri jet kasa platformuna doldurup barkodlarını okutmaya baslıyorum .Bu esnada yan kasalarda takribi 10 dakikadır sıra bekleyip ecel terleri doken teknolojiden bihaber musteri kitlesi, uzay aracı kullanıyormusum gibi beni kesmeye baslıyor.Operasyon esnasında en onemli nokta su; jet kasanın sag tarafında bulunan posetlerin oldugu yere yanımda getirdigim cantayı koyuyorum.Barkodunu okuttugum her alet edavatı bu cantanın icine atıyorum.Boylece hem isimi coook hızlı hallediyorum, hem sıra beklemiyorum, hem de poset kullanmayarak dogayı destekliyorum.

Migros memnun, ben memnun, doga en memnun.
Denemek lazım bence.

Gorselde Atasehir filan demis ama inanmayın, artık her yerde.

3 yorum:

sedaca dedi ki...

cevahir avm'dekini kullanıyorum ben de, süper kolaylık :) tek sorun pos cihazı sorun çıkarabiliyor, o zaman kötü işte... en başa dönüyorsun normal kasaya geçiyorsun falan.. ki kart normal kasada çalışınca daha da sinir oluyorsun,

korkuyor insanlar resmen :) görevliler davet ediyor falan yok gitmiyor kimse, önümdeki kadın arkadaşına diyo ki, okumaz falan çıkarken öter! çaldım zannederler ayyy yookk okutsun buradaki kız :)))

buna da alışırız kısa sürede, hatta bunda kuyruk olur :)

alis dedi ki...

Plastik poşet kullanmama olayını tebrik ederim :) Jet kasaları İngiltere'de gördüğümde "bunlar Tr'ye asla gelmez" diye düşünmüştüm, birkaç ay sonra gelerek bana lafımı yedirdi. Keşke bana yakın marketlerde de kasa kuyruğu+okutulan ürünleri benden önce kapıp naylon poşete koymaya çalışan çocuk ikilisi yerine jet kasa olsa.

bokbocesii dedi ki...

sedaca; ben daha hic sorun yasamadım.insallah da yasamam cunku hep acelem var :)

alis; plastik poset mevzusu icimde cok yer etmis durumda.posetler keske paralı olsa da kimse kullanmasa diye dusunuyorum, o derece.jet kasa gitgide yayılıyor.cesme de bile var.yakında heryerde olur bence.