30 Mayıs 2012 Çarşamba

Olmuş, ölmüş, uyumuş, yanmış, bitmiş, kül olmuş


Şu kürtaj meselesini duyduğumdan beri kafamda sıcak su fokurduyor sinirimden. Her tarafımızla oynuyorlardı, bi orası kalmıştı laf etmedikleri. Kadın dediğin zaten bir örtmek için var bi de doğurtmak için. Rahmimize de müdahale eder hale geldiler. Yakında diyecekler ki "sen benim vatandaşım değil misin? İster atarım, ister satarım, ister tecavüz eder, ister öldürürüm" Şu anda da yaptıkları çok farklı değil gerçi. Kürtaj için 4 hafta limit koymak demek, siz daha anlamadan o sürenin aşılması demek, ali cengiz oyunları demek, zorla doğurtmak demek, mutsuz evliliklere bir darbe daha vurmak demek, bir çocuğu daha açlığa, eğitimsizliğe mahkum etmek demek, töre cinayetleri,intiharlar, ölümler demek.Siz isteseniz de istemeseniz de tıbbi olmayan şartlarda, soğuk muayene odalarında o çocuğu aldırmak, o çocuktan kurtulamıyorsan kendinden kurtulmak demek. Bu kadar zamandır iktidarda olanların neresine saksı düştü de şimdi bağırmaya başladılar , o da zaten apayrı bir mesele.Bir düşünün bakalım neler konuşuluyordu, şimdi neler konuşuluyor. Uyuşmuş gibi oturuyoruz sadece. Kendimizi geçtim artık, doğmamış ,doğacak çocuklarımız için bile saçma sınırlarını koyuyorlar. Ne zor bu ülkede yaşamak, yaşatmak ve doğurmak.. Ne zor..

Bu arada dünün bir özelliği daha vardı.Dün günlerden neydi? 29 mayıs.29 mayıs ne mi? İstanbul'un fethi. Yok yok Atatürk'ün yaptığı değil,onları kutlayamıyoruz biliyorsunuz. Fatih Sultan Mehmet'inki. Hani müslümanlar hristiyanların elinden kurtardı ya şehrimizi , o gün işte. TRT1 de canlı yayınladı törenleri ne güzel oldu. Şenlikler pek güzeldi. Mehter takımı filan vardı. Takım elbisesi olmayan, az bıyıklı bir çocuk sunuyordu gösterileri.Çocuğu tanıyamadım da ,o bıyıkları tanıyacağım bir yerden....aaaaa başbakanımızda da yok muydu onlardan?

**Nuri İyem'in kadınları

4 yorum:

JuVeNiL dedi ki...

Dediklerine sonuna kadar katılıyorum, üzerimizdeki ölü toprağı ile ilgili de şöyle bir yazı yazmıştım bgn http://crimescenejuvenilasation.blogspot.com/2012/05/her-kurbaga-bir-prensesin-hikayesinde.html .. hep derler en karanlık an, şafak sökmeden öncedir diye.. şafak sökemedi bir türlü gitti..

bokbocesii dedi ki...

Okumustum yazını Juvenil.Nasıl bir düzenin içine oturtulduk ben de bilmiyorum.Sonumuz iyi olsun umarım

Kız kıza toplandık dedi ki...

Ben cok umutsuzum cooook!

alis dedi ki...

Hem bu mevzuyu sıkı takip etmekten kendimi alamıyorum, hem de edilen sözleri duydukça midem bulanıyor psikolojim bozuluyor.