24 Mayıs 2011 Salı

Evlenmemizde sakınca yokmuş

Öyle dedi yüksek hıfzıssıhha hazretleri (bu ne biçim kelime kardeşim??!)

Önce aradık sorduk "ne zaman gelmeliyiz acaba?" Dediler ki "ne kadar sabahın körü, o kadar iyi" Biz de kalktık gittik. Önce bi evrak hazırlayıp elimize tutuşturdular, dediler "gidin kan verin" Anladık ki birimizden birimizin hasta olması diğerini evlenmekten soğutabilir.Devlet baba bizi düşünüyoruz.Pek sevgili eşimize (burada çok fena significant other yazasım geldi) soramadığımız "nerelerde sürttün? yattığın kalktığın insanlar aidsmiydi, frengimiydi, silifizmiydi ?(doğrumu yazdım bilmiyorum, yeni öğrendim) beni de hasta edecekmisin ulan?" sorularını devlet baba bizim yerimize sormuş oluyor böylece.Aldık kağıdımızı sağlık ocağına yol aldık. Ufak bir sorun vardı; mantık olarak bize sağlık dağıtması icap eden sağlık ocağı bir mikrop yuvasıydı. Kan vermek için sırada olan, elele tutuşarak hiç bir yere değmeden ilerlemeye çalışan diğer kurbanlık koyunlarla birlikte sıraya girdik. Tavanlardaki kahverengi lekeler, kapanmayan, pislikten kararmış sözde beyaz kapılar, kırılıp gazeteyle örtülmüş pencere camları evlilik sınavının ilk ayağıydı. Bakalım pislikten bezip pek sevgili müstakını oralarda bi başına bırakıp kaçacakmısın, bunu görmek istemiş devlet babamız. Biz kendi halimizde "meeeelemeye" çalışırken kendini çoban zanneden bir hademe gelip bizi diş muayenesine doğru gütmeye başladı. Silifiz (hala bilmiyorum doğru mu yazıyorum) denen mendebur hastalık diş muayenesiyle anlaşılırmış. İşte bu testin 2. ayağı. Çümkü ağzına girecek olan metal aletler en son yıllar önce dezenfekte edilmiş (görünümünde) ve çekmecede üstüste atılı duruyor."Allahım neler oluyor" diye panikleyip kaçarsan, evlenemezsin. Benim gibi hiç biryere değmemeye çalışıp oturduktan sonra , çantan bir küçükhanım edasıyla kucağında ve popon minimumda yer kaplasın diye sıkılı halde ağzını açar ve mikrop kapmamayı dilersen testi geçebilirsin; "hmmm dişlerin çok sağlıklı" Bu lafı duyar duymaz da o sandalyeden bir ok gibi fırlayabilirsin. Silifiz! olmadığın anlaşılınca yeni test için hazırsın. Hen hen hen hen hen...En modern, en hijyenik, en eldivenli yerlerde bile kan vermekten nefret ederken, travesti ameliyatını tamamlayamamış, müthiş kibar! bir hemşireye kolumu uzatmak durumundayım. Şimdiye kadar hasta değilsem bile bundan sonrası için hem ruh hem de beden sağlığımı tehlikede görüyorum. Hemşire bozuntusu alacağı 2 gram kan için hem benim hem de sevgilimin canına okudu, biz "canımız acıdı" dedikçe "valla kimsenin canı yanmıyor, siz de pek naziksiniz canım" diye bi de bizi azarladı. Sağlık ocağı sonrası durum; diş aletlerinden iltihaplanmış bir tükürük bezi , mosmor olmuş 2 kol...ancak evlenebilir yazısını almak paha biçilemez.

2. perde; Evleneceğimiz günün belediyeye kaydı . Tabiki bu ülkede bürokrasi canınıza okumadan bir adım atma şansınız yok. İzin kağıdını veren ikametgahımızın olduğu belediye bizi aynı evde yaşıyor saymış. Evleneceğimiz belediye ayrı evlerde oturduğumuz için belgeyi geçersiz sayıyor. "Memur abla zaten biz aynı evde yaşayacağız, zora koşmasan işte şu işi" diyemiyoruz ama kendisine vahiy iniyor, insafa geliyor. Bir nüfus örneğiyle mevzuyu idare ediyor. Saat 16:30 a bize nikah için gün veriyor. Nikahımızı kıyacak memuru da bizle tanıştırmayı ihmal etmiyor. Karşı odadan erkek model kısa saçlı, yüzünde İzzet Altınmeşe gibi kocaman benleri olan bir kadın bana doğru yürümeye başlıyor. Yüzünde anlayamadığım bir yüz ifadesi var, hatta hafiften sapıkça bakıyor.Sanki birazdan diz çöküp elimi öpüverecek gibi. Yaklaştıkça yüz ifadesinde bir kasaplık seziyorum. Nikahımı bu sapık kasap nikah memuresinin kıymasını istediğimden çok emin değilim. Kendisi bizimle tanışıp odadan çıktıktan sonra diğer nikah memuruna ben yalvaran gözlerle bakmaya başlıyorum , "acaba o gün sizin hiç boş saatiniz yok mu?" 2. nikah memuru bir parça daha iyi.En azından çakma tek taşları, su yolları, evde dizi izlerken ördüğü pembe tiftik yününden kazağı ve diz hizasındaki eteğiyle daha derli toplu bir kadıncağız. O da beni sevmiş olacak ki uyarma gereği duyuyor; "Bu sizden para isterse vermeyin sakın.Belediyenin kendi arabası var, onunla gelecek.Yolluk falan yok. Bahşiş te vermeyin parasını fazla fazla alıyor. Zaten çok şikayet ver hakkında, sürecekler onu yakında.O gidince ben gelirim" diyip bir de bana göz kırpıyor. Şimdi anlaşıldı o sapık kasap ifadesinin nedeni.Birbirini gammazlayan memur ahalisini ilk defa görüyorum.İnşallah başımıza yeni işler açılmaz



Tarih alışımızı aynı akşam yemekte mojitodan çok, havası kaçmış limonlu sodaya benzeyen içkilerle kutladık. 1 ekim 16:30..büyük gün.

8 yorum:

Sevgi Tuncer Dalgıç dedi ki...

ahahaha !!! evlenebilirler yazısına kavuştuğum gün geldi şimdi aklıma:)

bunlar iyi günlerin diyeceğim ama daha şimdiden seni korkutmak istemem

sağlık ocakları konusunda kesinlikle haklısın,mikrop yuvası hepsi,sağlık ocağıymış peh!!!

Blue Fire dedi ki...

"Sifiliz" 'miş ;)

g dedi ki...

yine gülerek okudum yazını :) sonunda evlenebiliyor olmanızı kutluyorum :)

bokbocesii dedi ki...

Tşk ederiz Ezgicim :)

bokbocesii dedi ki...

Sevgi ben korktum bile.Daha basımıza ne naneler acılacak hep beraber bekleyip gorucez insallah.

NzN dedi ki...

ayy o sağlık ocaklarının durumu berbatt!! biz 1 polikliniğe girmiştik de durumu görünce arkamıza bakmadan çıkmıştık. Sait Çiftçi iyi demişlerdi oraya gittik sonra. Gerçekten de diğerleri ile arasında dağlar kadar fark var.
bu arada diş ile ilgili kontrolü neden yaptılar anlamadım. bizde öyle bi şey istemediler. ilginç geldi....
kolaylıklar dilerimmm :)

bokbocesii dedi ki...

Kolaylıklar dilerim ne güzel bir dilek olmuş Durumumuza en çok o lazım.Teşekkür ederiz NzN :)

queen's choice dedi ki...

Güzel telaşlar.. İnsan sonra gülerek anıyor o günleri..Kolay gelsin :)