24 Ocak 2011 Pazartesi

Temizlikçimi temizlemek üzereyim


Tarihin en süzük temizlikçisiyle muhatap olmaktayım a.k.a. aklımı yemek üzereyim.

2 senedir oturduğum, pek de beğenerek ve hatta bütçemin üzerine çıkarak tuttuğum, 100 metrekarelik afedersiniz göt kadar bir evim var. Topu topu 2 oda bir salon kendisi.Salon mobilyalarım 1 adet kanepe, 1 berjer, 1 sehpa ve 1 kitaplıktan ibaret.Ayrıca açık mutfağın önündeki standa 4 adet bar sandalyesi bulunmakta.İçerideki odalar da çok farklı değil.Küçük odada 1 tek kişilik yatak-ki kendisini ütülenecek eşyalar denizi olarak kullanmaktayım, büyük odada da yatağım, gardrobum ve şifonyerim var, bu kadar.Bu mobilya fakiri evimi camlar hariç temizlemem tam olarak 2 saatimi alıyor ancak benim o 2 saatim ve üstüne ütü yapacak bir 22 saatim daha yok malesef.Ancak, 250 metrekarelik, ıncık cıncık mobilyalarla dolu eve alışmış temizlikçi ahalisine cennet gibi gelecek şu minicik evime bir temizlikçi bulamıyorum.

Bu zavallı halime acıyan bir iş arkadaşım bana dolaylı yollardan birini ayarladı.2 haftada bir gelecek, temizleyecek bi de ütü yapacak.Budur.Temizlikçi ablamız, ilk geldiğinde evi bulamaz diye işten izin aldım,kendisini duraktan alıp “buradan biniceksiniz,buradan iniceksiniz” diye diye eve götürüp bıraktım.Herşey süper, mutluyum, mutlusun.2. gelişi olacakların habercisiymiş de ben anlamamışım.Önce benim oturduğum semte gelmeyi beceremedi, sonra evimin durağını 3 km kadar geçip son durakta indi, dolmuş şöförleriyle, tanımadığım sokaktan geçen bir dünya insana bana evimi tarif ettirdi.Cep telefonum tanımadığım insanların beni çaldırmasıyla bilinmeyen numaralar rehberine döndü.Nasıl bulduysa, sonunda evi buldu ancak eve girdiğinde saat 12 ye geliyordu.Yarım gün çalışıp bir güzel tam gün parası aldı.Tek başına ilk defa geldi dedim sesimi çıkarmadım.3. gelişinde ben sabahtan hafiften gerilmeye başlamıştım.Yine dolmuştan ineceği yeri kaçırdı yine bilmediğim bir yerlerde kayboldu, zorla evi buldu.Bugün evime 4. kez geliyor. Önce "ben bir yerlerde indim ama dolmuş gelmiyor bir türlü" diye beni aradı, muhtemelen gel benim şöförüm ol diye bana ayak yaptı.Benden karşı atak görünce dolmuşa binmeyi becerdi de yine ve evet yine köşede bulunan semtin en büyük camisini görmemeyi başararak ineceği yeri kaçırdı.Yine abuk sabuk bir yerlerden beni aradı, etrafındaki mağazaları sayıp evi tarif ettirdi.Şimdi bu pazartesi sendromunu ben yaşamıyım da kimler yaşasın? Benim evimin yeri her ne kadar kolay olsa da bazı insanlara zor geliyor kabul ediyorum ama anacım el insaf, 4 defada çocuk öğrenir bir yeri.

Şimdi bilendim bekliyorum.Saat 10 da girdiği evden saat kaçta çıkacak? İşleri yetiştirebilecek mi yoksa bitiremedim mi diyecek? BB yine temizlikçisiz kalacak mı? Çok yakında..bu ekranda..

11 yorum:

zoitsa dedi ki...

ayy beni bile sıkıntı bastı

Diyetisyen Aslı Kınsız dedi ki...

sen onu bi an önce gönder
şiştim okurken burda
bn bulcam sana yenisini:)

OiP dedi ki...

bu ne be?? temiz bir zopayı haketmiş kendileri. bence yeni birini bul elinden bir kaza çıkmadan:o

nalan dedi ki...

ben fazla anlatmayayım küfredersin.
anahtarı bile var, kendi gelip gidiyor, hatta hafta sonu gelmeye başladı son 1 yıldır. keyif keyif kahvaltılarımız bile var :)

NİLAY (nilmoon) dedi ki...

bu ne yahu?
ya adam gibi gelemiyorum desin, sen de başka bi yardımcı bul,ya da işini adam gibi yapsın..
çok sinir oluyorum böylesi durumlar karşısında..

Adsız dedi ki...

bunu gönder yenisini bulana kadar parca bası ütü yapan evden alıp eve teslim biryerin telefonunu bul. bekarken cuvalla verip askılı alıyodum :) parca bası 1 tl ye ütülüyorlardı

bokbocesii dedi ki...

aslinin ustun yardimlariyla konuyu hallediyor gibiyiz,beklemede kaliniz;)

İkiz Annesi dedi ki...

Öncelikle merhaba,
Allah sabır versin ben çoktan temizlemiştim kendisini iyi sabır etmişsiniz.

Aslı dedi ki...

Öğh yani, tam zeka fakiri diyeceğim ama bence bilerek yapıyor. Sokaklarda dolanmak evde iş yapmaktan kolay, hem de işleri bitirmemek için bahanesi oluşuyor.. BAna şimdiye kadar 1 kez kadın geldi, o da duvarları cifle silip durulamadan gitmiş, görünce çıldırmam nedeniyle bir daha eve giremediErtesi dün duvarlar unla bulanmış gibi görünüyordu, düşün artık... İdeal temizlikçi kadın henüz bu dünyada yok galiba =))

bokbocesii dedi ki...

Galiba dün kendisini biraz korkuttum :) eve gittiğimde işler bitmiş, ütülerin de tamamı yapılmıştı.Gerçi mevzu yine aynı, ev ufak.Kendisi bir sonraki gelişinde son şansını kullanacak.Evet temizlik güzel ama pazartesi sendromuna tüy dikiyor kendisi, daha fazla uğraşamayacağım.

Blue Fire dedi ki...

BB vs Housekeeper
Part V
Coming soon...

Tehlikenin farkında mısınız?
:))