18 Ocak 2011 Salı

Bebek halleri

Bu aralar bir bebek telası icindeyiz.Yok yok ben degil.Annem her ne kadar evlenmeden dogum yapmıs bilimum sanatcıya, mankene cok ılımlı yaklassa da, benim evlenmeden dogurmalara kalkmam durumunda, babamla birlik olup bana bilimum Çin işkenceleri yapmayı uygun goreceklerdir.

Zaman zaman yazdım buradan da.Etrafımda cok sevdigim arkadaslarımdan bazıları anne oldular.Onlarda cok anlamamısım mevzunun boyutunu.Kuzenimin esi hamile su aralar.Dunyanın en seker, en mini etekli annesi seklinde dolanıyor ortalıklarda.2 hafta kadar once mart sonunda gelmesi muhtemel bebek icin mobilya bakmaya cıktık.Zaten girdigimiz 2. magazada mevzunun ne oldugunu kavramıstık.Magazada 8 bebek odası varsa bunlardan 6 tanesi kesin kız bebekler icin.Pembeler, sarılar, kelebekler, bocekler..aman yarebbiiii.Bir durun yaww, sanki sahneye çıkmak üzere hazırlıyoruz o kızları.Ayrıca o fiyatlar nedir oyle? O paralara ben salonuma essek kadar bir L koltuk alıp bi de ortaya sehpa alırım.Olmadı LCD alır, bi de yanına surround cakarım.Bebek dediğin hadise zaten annenin babanın arasında nifak tohumu gibi yatmaktan zevk alır.Senin o 5 maas yatırdıgın , kapı kulplarına kadar ozendigin, her yerinden ayrı bir kelebek fırlayan oda takımının suratına bile bakmaz anasının koynu varken.Yapmayalım demiyorum tabi, bunlar da guzel hevesler.Ama bi zahmet Prens Charles’ın dogmamıs torununa hazırlık yapmayalım.Eline boya kalemi aldıgı an o dolap kapaklarında sürrealist çalışmalar yapacak bir velet için kendimizi parcalamayalım.

Bir de bu işin tulum,zıbın,ıvır ve zıvır durumları var ki, aman aman.Bir kere ben bu kız bebege pembe, erkek bebege mavi hadisesinden feci sekilde bunalmıs durumdayım.Sanki baska renk kalmadı , kızlar icin tasarlanan kıyafetler en cıcıgından seker pembesi, heryer minicik eteklerle, babetlerle dolu.Kardesim belki ben kızıma kargo pantolon giydirmek istiyorum.Olamaz mı? Ya da ogluma mavi gomlek yerine sarı gomlek giydirmek istiyorum.Ne var? Maazallah gay mi olur minik yavrum? Saygıdeger bebek piyasası mensupları.Aşalım artık bunları bi zahmet.Her bebek şahsına munhasırdır.Bazı kızlar pembe fırfırlı etek giymek istemeyebilirler.Gecen hafta bi kac gun izin aldıgım esnada, sabah kahvemi oturma odasında alırken, Ebru Sallı ve manken arkadaslarını izleme sansı buldum.Kendileri sunu derler; 80 kusagı-ki bu biz oluyoruz-indigo cocuklarmıs.Biz savascıymısız.Bizim cocuklarımız ise kristal cocuklarmıs.Etrafa mutluluk nese huzur getirmek uzere dunyaya gelmisler.Bu durumda ogluma-aynı dayısı gibi-mor pantolon giydiriyor olmam, kendisinin “hayat pek guzel” yaklasımına birebir uyabilir.Stilistlerin hazırlayacakları bebebk koleksiyonlarında bu mevzuya da dikkat etmeleri yerinde olabilir bence.
İsin en feci durumu anne icin yasanıyor kanımca.İcimde tiklemeyen saatimle bendeniz, normal dogum, sezaryan, epidural, suda dogum ve benzeri tum aktiviteler icin tez yazabilecek kıvamdayım.Yok cocuk normal dogumla dogarsa hayattaki ilk zaferini kazanırmıs, daha basarılı olurmus.Yok sezaryenle dogması, anne icin de bebek icin de sorunsuz, misler gibiymis.Annenin fönü bile bozulmazmıs.Yok suda dogum en guzeliymis, anne karnındaki sıvıdan baska bir sıvıya gecen bebeğin beyin hucreleri azalmazmıs. Ben bebegin dogma seklini kendisinin sectigine inanıyorum.”Yavrum öküz burcu olsun, yükseleni de papatya olsun.Bilmemne ayının 23unde saat 8:13’te dogurmalıyım” dersin, alırsın sezaryan randevunu, daha cantanı bile hazırlamamısken geliverir pasa hazretleri.Normal dogum yapmak icin kendini paralarsın, kızın gelmeyesi tutar, alırlar sezaryana.Bu yuzden bebege dair planlar tamamen tahminlerden ibaret bence. En onemlisi annenin hali.Kardesim o bebek girdigi gibi cıkacak bir sekilde.Annenin morali yuksek olsun, keyfi yerinde olsun o bebek misler gibi gelir.Doktorlar, hemsireler annelere iyi davransın, bebekten once annelere sefkat gosterilsin bakın o dogum ne kadar guzel geciyor.İnsallah dogum yapmaktan 3.5 atan bunyeme de anlatırım bunları zamanı geldiginde.Allah dogum yapacak tum annelere sabır versin,saglıkla gelsin tum bebekler.

3 yorum:

alis dedi ki...

Bir de o bebek odalarının zararlı kimyasallı boyalarla kaplı olması meselesi var. Kuzenim yeni doğum yaptı, boyasız alıp seçtikleri boya ile boyattılar mecburen. Ben olsam Ikea'dan hallederdim komple :)

Doğuma hazırlananlara şu yazıyı gönderebilirsin, yaşamış görmüş birinin üşenmeden tüm detaylarıyla anlatımı:
http://berceste.blogspot.com/2011/01/bebek-icin-gerekli-olanlar-olacaklar.html

MaSaLcı dedi ki...

'Evlenmem' deyip 22 yaşında 9 kat tüllü bir gelinlik giyen; doğurmam deyip 28 yaşında ben anne olamayacak mıyım diye zır zır zırlayarak kocamın beynini yiyen biri olarak tavsiyem şudur kiiii: BÜYÜK KONUŞMA :)

bokbocesii dedi ki...

Alis; ciddiyim cok yardımcı oldu link.Dedim ya, hastayım senin pragmatik tavırlarına yaw :)

Masalcım ; evet sen de ilginc bir vakasın, test ettim onayladım.Konusmadım sustum:) Muck